Grøntsagslasagne
Ingredienser
Grøntsagstomat Sauce
2 rødløg
3 hvidløg
2 squash
3 gulerødder
300g blomkålsris
1 spsk tørret oregano
1 spsk paprika
2 ds hakkede tomater
½ tsk salt
½ tsk peber
200g røde linser
Rapsolie
150ml grøntsagsbouillon
Mornay Sauce
85g smør
100g hvedemel – mal i gram
6½dl malk
1½ tsk revet muskatnød
Smag til med salt og peber
Andet
250g friske lasagneplader
140g revet mozzarella fra Audu
Topping
140g revet mozzarella fra Audu
Frisk basilikum
Fremgangsmåde
1.Kom alle grøntsager og krydderier i en foodprocessor og blend det hele godt. Tilføj de blendede grøntsager til en gryde med lidt olie og steg det hele godt af, så væden fordamper.
- Tilføj de hakkede tomater, linser og grøntsagsbouillon. Lad saucen simre i 15 minutter, imens du påbegynder din mornay sauce.
- Smelt dit smør til mornay saucen, tilføj melet og pisk det godt, så alle klumper er rørt ud. Tilføj malk på slum. Som det sidste tilføjes muskatnød og saucen smages til med salt og peber.
- Tand din ovn på 200 grader varmluft. Smør et ildfast fad med smør.
- Begynd at samle din lasagne. Start med mornay i bunden, revet ost, efterfulgt af grøntsagssauce og sidst lasagneplader. Lav endnu et lag i samme rækkefølge og slut af med mornay sauce på toppen og godt med revet mozzarellaost – gem en lille smule til når den er bagt.
- Bag din lasagne i ovnen i cirka 35 minutter. Tag den derefter ud af ovnen og drys den med den sidste mozzarellaost. Lad din lasagne fa lov til at satte sig i 10-15 minutter, inden den skares ud. Pynt med frisk basilikum.