Grøntsagslasagne

4 Serveringer | 1 t 20 minutter

Ingredienser 

 

Grøntsagstomat Sauce 

2 rødløg 

3 hvidløg  

2 squash 

3 gulerødder 

300g blomkålsris  

1 spsk tørret oregano  

1 spsk paprika 

2 ds hakkede tomater  

½ tsk salt  

½ tsk peber  

200g røde linser  

Rapsolie  

150ml grøntsagsbouillon  

 

Mornay Sauce 

85g smør 

100g hvedemel – mal i gram  

6½dl malk  

1½ tsk revet muskatnød  

Smag til med salt og peber  

 

Andet 

250g friske lasagneplader 

140g revet mozzarella fra Audu  

 

Topping  

140g revet mozzarella fra Audu  

Frisk basilikum  

 

Fremgangsmåde 

1.Kom alle grøntsager og krydderier i en foodprocessor og blend det hele godt. Tilføj de blendede grøntsager til en gryde med lidt olie og steg det hele godt af, så væden fordamper.  

  1. Tilføj de hakkede tomater, linser og grøntsagsbouillon. Lad saucen simre i 15 minutter, imens du påbegynder din mornay sauce. 
  2. Smelt dit smør til mornay saucen, tilføj melet og pisk det godt, så alle klumper er rørt ud. Tilføj malk på slum. Som det sidste tilføjes muskatnød og saucen smages til med salt og peber. 
  3. Tand din ovn på 200 grader varmluft. Smør et ildfast fad med smør.
  4. Begynd at samle din lasagne. Start med mornay i bunden, revet ost, efterfulgt af grøntsagssauce og sidst lasagneplader. Lav endnu et lag i samme rækkefølge og slut af med mornay sauce på toppen og godt med revet mozzarellaost – gem en lille smule til når den er bagt. 
  5. Bag din lasagne i ovnen i cirka 35 minutter. Tag den derefter ud af ovnen og drys den med den sidste mozzarellaost. Lad din lasagne fa lov til at satte sig i 10-15 minutter, inden den skares ud.  Pynt med frisk basilikum.