Vi er Audu. Og vi elsker mejeriprodukter.
SPØRGSMÅL OG SVAR
Bag mærket Audu står Jakob Skovgaard, Jesper Colding og Paul Cornillon, som i januar 2022 stiftede virksomheden PlanetDairy. PlanetDairy har udviklingsfaciliteter i Agro Food Park i Aarhus.
Audu er inspireret af det første væsen i den nordiske mytologi Auðumbla. Auðumbla betyder den “mælke-rige ko”, som var en urko, der gav mælk til jætten Ymer. Af Ymers krop blev verden dannet.
Auðumbla slikkede Buri ud af en saltsten – han var en urjætte og gudernes forfader. Han blev far til Borr, og da Borr giftede sig med Bestla, fik de sammen Odin, Vile og Ve, kendt som de første guder
Audu findes som revet i en variant med mozzarella og planteingredienser, og i en variant revet cheddar og planteingredienser.
Audu blander en animalsk del fra koen med en planterig del fra bælgfrugt, kokosolie og rapsolie. Dermed bevares smagen, der kommer fra komælk – og beriges med planteingredienser, der har en meget lavere CO2 udledning i forhold til produktionen.
Audu bliver fremstillet i Skanderborg af Falengreen.
DK:
Kvickly
Super Brugsen
Meny
Rema 1000
Lidl
Nemlig.com
SE:
Udvalgte ICA butikker
FI:
tbc
Du kan bruge Audu nøjagtig sådan, som du plejer at spise og bruger ost. Vi bestræber os på at lave produkter, hvor de fleste ikke oplever forskel i smag, funktionalitet og ernæring.
Vi har med omhu valgt de ingredienser, vi bruger, således at vi bevarer et varieret indhold af protein. Audu indeholder både animalsk protein og planteprotein fra bælgfrugt og har et fedtindhold, der er på niveau med tilsvarende ostetyper. Produkterne fra Audu er et godt bidrag til en sund og varieret kost.
“CO2e” er en betegnelse, der beskriver forskellige drivhusgasser i en fælles enhed. For enhver mængde og type af drivhusgas er CO2e den mængde CO2, der ville have den tilsvarende effekt på den globale opvarmning.
En mængde drivhusgas kan udtrykkes som CO2e ved at gange mængden af drivhusgas med dets opvarmende potentiale. F.eks. er drivhusgassen metan (som er den gas, køer bøvser ud) 25 gange mere opvarmende end CO2e. Hvis der således udledes 1 kg metan, kan dette udtrykkes som 25 kg CO2e (1 kg CH4 * 25 = 25 kg CO2e).
Vi har valgt at samarbejde med CarbonCloud, som er et uafhængigt organ, der leverer CO2 -beregninger ved hjælp af en videnskabelig metode. Vi vil altid knytte vores CO2 -deklareringer til CarbonCloud eller en anden uafhængig 3. part.
Alle aspekter af produktets fremstilling regnes ind i dets CO2 påvirkning. Dvs. foder, landbrug, produktion og transport/lager medregnes i hele værdikæden.
Læs mere om CarbonCloud her
Plantedelen i vores produkter udleder væsentlig mindre CO2 i produktionen end den animalske del. Dermed reduceres produktets samlede CO2 profil. De første produkter fra Audu har minimum 40% mindre CO2 indhold sammenlignet med tilsvarende oste, der er 100% animalske.
Økologi er i høj grad på vores radar, og vi ønsker at skabe økologiske tilbud, når det er muligt. Vi prioriterer dog CO2 -reduktion frem for økologiske og i nogle tilfælde har økologiske råvarer et højere CO2 -aftryk end deres tilsvarende konventionelle råvarer eller er simpelthen ikke tilgængelige.