Vi er Audu. Og vi elsker mejeriprodukter.
Bæredygtighed!
Vi elsker mejeri. Vi elsker også vores planet. Og derfor arbejder vi hver dag på at lave mejeriprodukter, som du elsker, med et lavere CO2 -aftryk.
Vi samarbejder med CarbonCloud, en uafhængig organisation, der beregner CO2 -fodspor ved hjælp af en videnskabelig metode. Alle vores CO2 –beregninger er verificeret af CarbonCloud, og alle aspekter af produktets fremstilling og distribution er indregnet. Dette omfatter foder, landbrug, produktion, transport og opbevaring. Læs mere om CarbonCloud her
Så hvordan gør vi en forskel?
Vi elsker mejeri. Og vi er ikke bundet af tradition. Vi forstår at fremtiden for fødevarer ligger i lavere CO2 påvirkning. Derfor kombinerer vi traditionelt mejeri med det bedste fra planteriget for at skabe hybride mejeriprodukter som du kender og elsker – blot med et reduceret CO2 fodaftryk. Vores ingredienser omfatter bælgfrugter, som er en god naturlig kilde til protein, kokosolie og kartofler. Og vi er konstant på udkig efter andre planteingredienser, der kan hjælp os med vores mission.
|
Se vores CO2-tal
Klik på produkterne nedenfor og se Carbon Cloud-beregninger
MILD
CREMET
BLOK
SKIVER
CREMET
BLOK
SKIVER
Hvad er dit CO2-aftryk?
Det er svært at forholde sig til sit personlige CO2 -aftryk. Al brug af energi og forbrug af ressourcer udleder CO2 både direkte og indirekte.
Kuldioxid (CO2) øger niveauet af drivhusgasser i atmosfæren og forårsager global opvarmning og klimaforandringer. Hvis vi ikke reducerer CO2, forventes planeten at blive 3 grader varmere frem mod år 2100. Vi ser allerede nu tegnene på en varmere planet med rekordtemperaturer, hedebølger, tørke og skovbrande.
Parisaftalen er en aftale mellem verdens lande om at gøre, hvad der er nødvendigt, så den globale temperatur ikke stiger med mere end 1,5 grader celsius sammenlignet med 1990-niveauet. Det kræver en reduktion af den samlede CO2 -udledning med 45 % i forhold til i dag.
25 % af al CO2 -udledning relaterer sig til fødevareproduktion. Hos Audu tror vi på, at det er muligt at lave super lækre og næringsrige produkter ved at blande mælkedele fra koen med plantedele. Hver bid gør en forskel, men det behøver ikke at smage dårligt af den grund. Tværtimod.
Derfor er det Audus mål at have mindst et CO2 -fodaftryk, der er 40 % lavere end tilsvarende produkter fremstillet kun af komælk.
Vi har valgt at samarbejde med CarbonCloud, et uafhængigt organ, der leverer CO2 -beregninger ved hjælp af en videnskabelig metode. Vi vil altid knytte vores kulstofdeklarationer til CarbonCloud eller en anden uafhængig tredjepart.
Alle aspekter af produktets fremstilling er indregnet i dets CO2 -påvirkning. Dette omfatter foder, landbrug, produktion og transport/lager i hele værdikæden.
Læs mere om CarbonCloud her