Kartoffelgratin

4 serveringer | 1 time 20 minutter

Ingredienser 

2kg kartofler, skrællet 

2 mellemstore løg, halvmåner, steges bløde  

1 tsk hvidløgspulver  

salt og peber  

2½ dl fløde  

15g smør  

140g revet cheddar  

40g revet parmesan  

 

Pynt 

½ bdt purløg, hakket fint  

 

Fremgangsmåde 

  1. Kog kartoflerne I letsaltet vand og steg dine løg bløde I lidt olie.  
    2. Tænd din ovn på 180 grader varmluft.  
  2. Når kartoflerne er færdigkogte, tages der cirka 4 kartofler fra som skæres I skiver. Resten af kartoflerne moses sammen med hvidløgspulver, fløde og smør. Hvorefter den revede cheddar og de bløde løg vendes I. Som det sidste smages mosen til med salt og peber.  
  3. Kom mosen over I et smurt ildfast fad og anret kartoffelskiverne ovenpå mosen, så de overlapper hinanden. Top retten med parmesan og bag din gratin I midten af ovnen I cirka 25 minutter, indtil osten er gratineret.  
  4. Top din gratin med frisk purløg.