Kartoffelgratin
Ingredienser
2kg kartofler, skrællet
2 mellemstore løg, halvmåner, steges bløde
1 tsk hvidløgspulver
salt og peber
2½ dl fløde
15g smør
140g revet cheddar
40g revet parmesan
Pynt
½ bdt purløg, hakket fint
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne I letsaltet vand og steg dine løg bløde I lidt olie.
2. Tænd din ovn på 180 grader varmluft. - Når kartoflerne er færdigkogte, tages der cirka 4 kartofler fra som skæres I skiver. Resten af kartoflerne moses sammen med hvidløgspulver, fløde og smør. Hvorefter den revede cheddar og de bløde løg vendes I. Som det sidste smages mosen til med salt og peber.
- Kom mosen over I et smurt ildfast fad og anret kartoffelskiverne ovenpå mosen, så de overlapper hinanden. Top retten med parmesan og bag din gratin I midten af ovnen I cirka 25 minutter, indtil osten er gratineret.
- Top din gratin med frisk purløg.