Kartoffelgratin
Ingredienser
2kg kartofler, skrællet
2 mellemstore løg, halvmåner, steges bløde
1 tsk hvidløgspulver
salt og peber
2½ dl fløde
15g smør
140g Audu hybrid cheddar
40g revet parmesan
Pynt
½ bdt purløg, hakket fint
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne i letsaltet vand og steg dine løg bløde I lidt olie.
Tænd din ovn på 180 grader varmluft. - Når kartoflerne er færdigkogte, tages der cirka 4 kartofler fra som skæres i skiver. Resten af kartoflerne moses sammen med hvidløgspulver, fløde og smør. Hvorefter Audu hybrid cheddar og de bløde løg vendes i. Som det sidste smages mosen til med salt og peber.
- Kom mosen over i et smurt ildfast fad og anret kartoffelskiverne ovenpå mosen, så de overlapper hinanden. Top retten med parmesan og bag din gratin i midten af ovnen i cirka 25 minutter, indtil osten er gratineret.
- Top din gratin med frisk purløg.