Vi er Audu. Og vi elsker mejeriprodukter.
SPØRGSMÅL OG SVAR
Bag mærket Audu står Jakob Skovgaard, Jesper Colding og Paul Cornillon, som i januar 2022 stiftede virksomheden PlanetDairy. PlanetDairy har udviklingsfaciliteter i Agro Food Park i Aarhus.
Audu er inspireret af det første væsen i den nordiske mytologi Auðumbla. Auðumbla betyder den “mælke-rige ko”, som var en urko, der gav mælk til jætten Ymer. Af Ymers krop dannedes verden.
Auðumbla slikkede Buri ud af en saltsten – han var en urjætte og gudernes forfader. Han blev far til Borr, og da Borr giftede sig med Bestla, fik de sammen Odin, Vile og Ve kendt som de første guder
Audu findes som revet i en variant med mozzarella og planteingredienser, og i en revet cheddar med planteingredienser variant.
Audu blander en animalsk del fra koen med en planterig del fra bælgfrugt, kokosolie og rapsolie. Dermed bevares smagen, der kommer fra komælk – og den beriges med planteingredienser, der har en meget lavere CO2 udledning i deres tilvirkning.
Audu bliver fremstillet i Skanderborg af Falengreen.
Audu kan købes hos grossister i Danmark.
Kontakt os for at finde en grossist, der kan servicere dig.
Du kan bruge Audu nøjagtig sådan, som du plejer at spise og anvende ost. Vi bestræber os på at lave produkter, hvor de fleste ikke oplever forskel i smag, funktionalitet og ernæring.
Vi har med omhu valgt de ingredienser, vi bruger, således at vi bevarer et varieret indhold af protein. Audu indeholder både animalsk protein og planteprotein fra bælgfrugt og har et fedtindhold, der er på niveau med tilsvarende ostetyper. Produkterne fra Audu er et godt bidrag til en sund og varieret kost.
En drivhusgas er enhver gas i atmosfæren, som absorberer og genudsender varme og derved holder planetens atmosfære varmere, end den ellers ville være. De vigtigste drivhusgasser i jordens atmosfære er vanddamp, kuldioxid (CO2), metan (CH4), dinitrogenoxid (N2O) og ozon.
Drivhusgasser forekommer naturligt i jordens atmosfære, men menneskelige aktiviteter som afbrænding af fossile brændstoffer, øger niveauet af drivhusgasser i atmosfæren, hvilket forårsager global opvarmning og klimaændringer.
“CO2e” er en betegnelse, der beskriver forskellige drivhusgasser i en fælles enhed. For enhver mængde og type af drivhusgas er CO2e den mængde CO2, der ville have den tilsvarende effekt på den globale opvarmning.
En mængde drivhusgas kan udtrykkes som CO2e ved at gange mængden af drivhusgas med dets varmende potentiale. F.eks. er drivhusgassen metan (som er den gas, køer bøvser ud) 25 gange mere varmende end CO2. Hvis der således udledes 1 kg metan, kan dette udtrykkes som 25 kg CO2e (1 kg CH4 * 25 = 25 kg CO2e).
Vi har valgt at arbejde med CarbonCloud, som er et uafhængigt organ, der leverer CO2-beregninger ved hjælp af en videnskabelig metode. Vi vil altid knytte vores CO2-deklareringer til CarbonCloud eller en anden uafhængig 3. part.
Alle aspekter af produktets tilvirkning regnes ind i dets CO2 påvirkning. Dvs foder, landbrug, produktion og transport/lager medregnes i hele værdikæden.
Læs mere om Carbon Cloud her
Plantedelen i vores produkter udleder væsentlig lavere CO2 i deres tilvirkning end den animalske del. Dermed reduceres produktets samlede CO2 profil. De første produkter fra Audu har minimum 40% mindre CO2 indhold sammenlignet med tilsvarende oste, der er 100% animalske.