Vi er Audu. Og vi elsker mejeriprodukter.
Bæredygtighed!
For os er bæredygtighed at stræbe efter hele tiden at kunne tilbyde produkter med et lavere CO2-aftryk.
Vi samarbejder med Carbon Cloud som er eu uafhængig virksomhed der hjælper med at beregne, forstå, dele og reducere CO2-aftryk. Nedenfor kan du se vores klimaaftryk, og det vi sammenligner os med og linke til Carbon Cloud's beregninger.
Så hvordan gør vi en forskel?
Hos Audu vil vi gøre det nemmere for dig. Én dansker udleder i gennemsnit 17 ton CO2 om året. Og ifølge FN’s klimapanel skal vi ned på 2-3 ton CO2 pr. verdensborger i 2050. Så hvordan gør vi det, og hvor starter man overhovedet? Hos Audu vil vi gøre det nemmere at spise klimaklogt. Derfor har vi i samarbejde med Carbon Cloud udregnet vores produkters fulde CO2-aftryk og sat det på emballagen og sammenlignet med deres traditionelle modstykke.
Så kan du se præcis hvor stor en forskel, du gør, når du vælger et produkt fra Audu.
Se vores CO2-tal
Hos Audu elsker vi ost, men vi er slet ikke bundet af traditioner. Det er derfor, at vi kombinerer mælk og ost med vidunderlige ingredienser fra planteriget for at sænke CO2-aftrykket. Det giver altså rigtig god mening i vores ører. Typisk anvender vi bælgfrugt der er en god kilde til protein, kokosolie, og kartoffelmel i små mængder.
Klik på produkterne nedenfor og se Carbon Cloud-beregninger
MILD
CREMET
BLOK
SKIVER
CREMET
BLOK
SKIVER
Hvad er dit CO2-aftryk?
Det er svært at forholde sig til sit personlige CO2-aftryk. Al brug af energi og forbrug af ressourcer udleder CO2, enten direkte eller indirekte. CO2 øger niveauet af drivhusgasser i atmosfæren, og det forårsager global opvarmning og klimaforandringer.
Hvis ikke vi reducerer CO2, så tyder det på, at Jorden bliver 2.5-3 grader varmere frem mod år 2100. Vi ser allerede nu aftegningerne af en varmere planet med varmerekorder og hedebølger. Tørke og brande nogle steder. Andre steder masser af regn og oversvømmelser.
Parisaftalen er en aftale mellem verdens lande om, at klodens temperatur ikke skal blive mere end 1,5 grader varmere i forhold til niveauet i 1990. Det kræver, at vi reducerer vores samlede CO2-udledninger med 45% i forhold til i dag.
25% af al CO2-udledning relaterer sig til fødevareproduktion. Hos Audu tror vi på, at det er muligt at lave super lækre og næringsfulde produkter ved at blande mælkedele fra koen med plantedele. Hver eneste bid gør en forskel, men det behøver ikke smage dårligt af den grund. Tværtimod.
Derfor har vi en målsætning om, at Audu mindst skal have et CO2-aftryk der er 40% lavere and tilsvarende produkter der er lavet på ko-mælk.
Vi har valgt at arbejde med CarbonCloud, som er et uafhængigt organ, der leverer CO2-beregninger ved hjælp af en videnskabelig metode. Vi vil altid knytte vores CO2-deklareringer til CarbonCloud eller en anden uafhængig 3. part.
Alle aspekter af produktets tilvirkning regnes ind i dets CO2 påvirkning. Dvs foder, landbrug, produktion og transport/lager medregnes i hele værdikæden.
Læs mere om Carbon Cloud her.